Окръжна прокуратура-Пловдив привлече към наказателна отговорност кмета и  на Стамболийски

...
Окръжна прокуратура-Пловдив привлече към наказателна отговорност кмета и  на Стамболийски
Коментари Харесай

Обвиниха кмета на Стамболийски в злоупотреба за 2,4 млн. лева

Окръжна прокуратура-Пловдив притегли към наказателна отговорност кмета и  на Стамболийски и заместника му. Георги Мараджиев и Теодора Денева са упрекнати за закононарушение по работа, осъществено от в интервала 2018 година до месец октомври 2022 година.

То е било осъществено за набиране на имотна полза, като от това могат да настъпят немаловажни нездравословни последствия, показват от обвиняването. Става дума за осъществяване на публични поръчки, предоставени от името на община Стамболийски, на приблизителна стойност към 2,4 млн. лева. Те с били за създаване на разнообразни публични здания на територията на общината. 

Мараджиев е притеглен в качеството на обвинен като подстрекател и помощник, а Денева - в качеството на обвинен като причинител.

Двамата са с парична гаранция в размер на по 3000 лв..  

По информация на  обвиняванията против градоначалника са свързани с публични поръчки, чиито задачи са готови за избрани компании. Според наши източици по време на следствието са употребявани специфични разследващи По информация на TrafficNews обвиненията против градоначалника са свързани с публични поръчки, чиито задачи са готови за избрани компании. Според наши източици по време на следствието са употребявани специфични разследващи средства. През ноември м. година в общината имаше полицейска акция като се ревизираха публични поръчки по сигнал за корист с еврофондове. Мараджиев дефинира идните обвинявания като " политически репресии ". 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР